Friday, October 23, 2009

Souvenir Burung Merak

Hye all, Reena sekarang nak jadik tokei burung merak..Sangat comel & unik. Sapa2 berminat nak beli boleh contact Reena....Warna boleh di ubah mengikut tema...Sgt sesuai sebagai souvenir kawin atau parti.









Merak (saiz sederhana) spt kaler putih - sesuai utk letak gula2, sumi etc...
Merak (saiz besar) spt kaler biru - sesuai sebagai bekas telur/telur pindang...

Harga berbaloi-baloi...Pls ctct me if u're interested :)

Saturday, October 3, 2009

Hantaran...

Finally, my streamyx is up....Sorry, pengantin basi baru nak aktif balik berblogging...This time around is about my hantaran.

Hantaran for me was nicely decorated by MIL....She's using orange rose (fresh flowers)..Her deco-deco-deco was so neat if compared to my hantaran :(

- For Her -


Make Up


Wang Hantaran


Bunga Rampai


Sirih Junjung


Hand Bag & Watch

While hantaran for him was decorated by myself. Weda & Wawa were so kind to help me out....I'm also using fresh flowers...I'm not so creative, the result was so-so jek lahhh (bantai sajalah labu...)


Al-Quran


Pen


Perfume


Wallet


Shoes & Shirt


Watch


Ring (A giant one..hehehhe)


Cake (sponsored by Acad)


A simple sirih junjung


Choc & Strawberry (sponsored by Weda)

Thursday, October 1, 2009

Video nikah, majlis resepsi & outdoor

Ello....curi-curi masa kat office upload video..Terima kasih kpd Faeroze Omar untuk video perkahwinan ini. http://www.faeroze.com Enjoy :)

Nikah & Majlis Resepsi
video

Outdoor
video

Monday, September 28, 2009

Hutang entry to Amy

Finally this entry is for Amy...Sorry Amy lambat upload gambar u...I am so bz with my work sampai terabai my blog. Maybe dah kena pencen berblogging hehhehhe..Thanks for coming ya Amy!!!



Tuesday, August 25, 2009

HaPPy 1st MonTh AnniVersaRy

Shahrizal,
I'm so thankful to married
Someone like you
There is no other
Who could fill your shoes

HAPPY ANNIVERSARY MY LOVE!!!

Thursday, August 20, 2009

Selamat Ramadhan :)

Objektif utama mengapa Reena kahwin bulan Julai (Mengikut perancangan, mmg nak kawin end of this year...) Sebabnya ialah utk menyambut bulan puasa dan hari raya bersama my sepet...hehheh...Satu pengalaman yg baru buat Reena utk menyiapkan juadah berbuka dan bersahur...

Untuk tatapan semua...

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN....SEMOGA IBADAH KITA DIBERKATI OLEHNYA.



Untuk tatapan semua...Next entry, Outdoor Shooting..

Tuesday, August 18, 2009

My Solemnization Day...

Atas permintaan member2, saya upload beberapa keping gambar di sepanjang majlis pernikahan saya..

Ini gambar bersama Nurin (makeup artist) b4 majlis nikah...Nurin make up mmg x tebal. Reena suka coz mmg sesuai dgn majlis pernikahan. Yg paling best bab pipi mmg rosy...Reena decide nak pakai tudung ala Ct menggantikan veil yg Reena dah tempah. Wpun simple, Reena tetap suka gayakan tudung ala Ct berbanding pakai veil. Tudung tu beli di jalan TAR...puas Reena carik utk dipadankan dgn tudung Ariani Reena. Mmg susah nak cari kaler kuning...Di Ariani, tudung ala Ct RM200, tak berbaloi...last2 jumpa tudung nie di Jalan TAR yg berharga RM60. Klu yg simple2 cuma RM30.




Semasa majlis

Abang odw bersama my honey bunny :)

Cousin-cousin abang yang begitu happening


Sedang menunggu kedatangan Tok Kadi.
Ustaz nie mmg kelakar...mmg kelakar, x ingat plak lawak2 yg dia cakap masa tu...tp dia bagus. Cerita2 dan nasihat yg bersahaja dapat menghilangkan rasa gemuruh abang. Majlis berjalan dalam lebih kurang 45 minit...Alhamdulillah, dengan sekali lafaz kami selamat diijab kabul.

Cdt to CP. I really love this angle.

Perasaan cuak tetap ada...
Ustaz dah panggil2...

Khusyuk mendengar...

Gambar dari CP (my official photog)..Hehe, sempat lagi menyengih..(Sorry hobiku mmg ambik gambar)

Abang sedang sujud syukur

Bersama hantaran...Thanks to Weda n Wana yg membantu...Seronok bersama kan malam tue menyiapkan hantaran.

Majlis dah selesai...

My sis dengan geng ntah apa-apa nya...

Walaupun 3 minggu telah berlalu, mmg majlis nikah tetap menjadi kenangan paling manis dalam hidup. Reena akan memblogkan diri utk upload gambar2 dan tips kepada brides2b...

Thursday, August 13, 2009

Ceritatera Honeymoon di KRABI (Versi 2.0)

Hye all...I miss my blog so much...Sorry lambat nak upload cerita ttg Krabi. Almaklumlah, mesti panjang nak mengarang...skrg ni pun bz dgn kerja. Tak sempat sgt nak memblogkan diri. Reena pegi Krabi pd 28 Julai sehingga 31 Julai 2009 dgn menaiki penerbangan Air Asia. Booking tiket & hotel cuma dalam RM1500 utk 4 hari 3 malam. Duit poket gedebak gedebuk dalam RM1200 (tue utk makan & jalan-jalan beserta juga pakej 4 sea island & elephant tracking)


Sedang sibuk mengemas..excited!!! Jgn lupa bawa passport!!! My hubby, mcm Cina Hong Kong je dlm passport! (Jangan mare abang!)

Flight lambat lagi...Kita tido dulu...hehehhe. Reena mmg tersangat penat pada masa tue..So ambik kesempatan tido di McDonald. Sampai-sampai Krabi we all naik bas utk ke Aonang. Kat Krabi jangan risau tak akan sesat punya. Sampai-sampai airport kita boleh pilih nak naik bas (RM15) atau naik teksi yg kebanyakkannya Honda Civic, pergh!!!! My honeybunny pun (Jazz) banyak kat sana dibuat kereta sewa jek...huhu..sama pulak tue kaler kete dgn I, kaler putih. Sampai Aonang dalam pkl 3 kot. Terus check in. Masa check in dorang bagi hot towel utk lap muka yg kepenatan...mmg bagus resort tue..layanan pun gempak.

Inilah bas yg Reena katakan.

Nie yg paling syok. Reena stayed @ Pakasai Resort..Abang emel to Pakasai mention that we are on honeymoon vacation. The resort will arrange something sweet for honeymooners....Best giler, ada bathtub kat luar.

Best gila bersantai-santai di bathtub.


Ptg tu sempat sekejap tgk sunset..pastu kami tak sabar utk membuat massage. Abang amik Thai massage, Reena plak oil massage. Sangat murah, Thai massage 2500(RM25) bath & oil massage 3000 bath (RM30) utk sejam tau... Malam tue kami mencari makan. Berdekatan dgn resort kami ada beberapa warung ala2 gerai. Nie yg kami makan, tomyam gong & ikan siakap 3 rasa. Yummy, ikan sedaplah tapi tak berapa garing. Tomyam ok lar...so-so jer...



2nd day kami ke 4 sea Island. Kami nak berehat malas nak bersnorkeling so pilih 4 sea island. Klu u all nak snorkeling better pilih Phi Phi Island. Pakej ke 4 sea island ialah RM160 kami dapat diskaun RM140 utk seorang. Okeh, 4 sea island terdiri daripada Chicken Island, Tup Island, Poda Island & Pranang Cave.

Snap gambar di atas speed boat.


Ini di Tup Island. Tup Island has the sand island which connected three island together. Kat sini memang cantik sangat.


Air laut kat sana mmg jernih...Kemudian terus ke chicken island utk snorkeling...I masuk sekejap jek coz mmg I takut...hahahhahha...

Jalan yg menghubungkan 3 island.




Abang snorkeling...Balik terus mabuk lauk...huahauahaha..

Di Pranang beach... Pranang beach I gelilah nak pegi gua dia...hahhaha..U all tengoklah sendiri kenapa I geli. Kisahnya seorang mamat mat salleh dia pegi ke Pranang Beach tp tak boleh balik coz air pasang & ribut..dia pun berdoa di gua & bgtau jika dia dpt balik dia akan bawa ukiran benda tuttt utk santapan tuan puteri....uuuuu.. tgklah apa dia....




Ini adalah Poda island. Tempat yg sungguh indah sekali permandangannya..

Setiap petang atau malam mmg kami akan singgah di warung Wang untuk makan Thai pancake. Wang dia penah bekerja di Kelantan. Dia pandai cakap Melayu. So apa-apa mmg kami tanya dia. Nie Reena makan sandwhich ayam. Byk lagi yg sedap-sedap spt tuna, mangga dan pisang. So yummy!!!

Di pasar malam di Krabi town. Kami ke Krabi town dgn menyewa Toyota Fortuner utk RM70. Dalam 20 minit dari Aonang. I saja-saja tanya driver tue brp ringgit fortuner dia beli...dlm RM100,000..Kat Msia tak dpt beb. Honda City jek dpt...huhu..

3rd day kami pegi menaiki gajah, Tiger Temple,Emerald Spring & Hot Spring...Gajah yg kami naik tersangat nakal, asyik nak lari dari trek ajer...









Di Tiger Cave Temple...




Nie lala yg sangat lucu, dia kata dia tak boleh naik temple tu coz badan dia penuh dgn silikon... Aku pun tak larat nak naik 1237 tangga tau...hehhehe.

Nie la temple nya...sungguh tinggi, haku mmg tak naik...tak berbaloi kepenatannya...hahahhahha... Kemudian, kami bertolak ke hot spring. Airnya mmg best tapi tak boleh nak mandi lebih dari 20 minit.






Destinasi terakhir ialah ke Emerald Pool. Nak masuk ke sana kena berjalan dlm 800m...Tapi ya ampun, airnya jernih berwarna hijau...


Perjalanan ke Emerald Pool

Inilah Emerald Pool. Byk lumut. Terletak di national park.

Sekian sahaja cerita tentang Krabi. Kesimpulannya mmg best di Krabi dan di antara destinasi honeymoon yg best. Krabi rock!!!