Sunday, May 10, 2009

Photo Photog Foto

Dah lama tak update blog. Terasa sgt teramat bz...esp. weekdays. Dah la skrg panas, teramat panas...Entry kali ni Reena nak update ttg my photographer & bbrp photographer yg reena boleh rekemen. Kesemuanya mmg reena kenal coz they all mmg my fren.

1. The Custom Pictures (http://www.thecustompicture.com/wordpress/)

CP will b our official photographer for both event (nikah & resepsi) of my big day. CP diterajui oleh Ax & Odows...Aku kenal Ax ms pg Pesta Bunga Api @ Putrajaya dgn Weda, Ayu & Ijad. So, sbb mmg rezeki Ax nak amik gambar reena (rezeki pengantin baru) coz reena malas sgt nak survey photographer lain...Di atr faktor2 y Reena amik Ax ialah gambar Ax yg cantik & clean (mmg Reena nak minor editing) & senang berinteraksi dgn Ax .

--> (14/5/2009) Edit out the price because it creates confusion. I ask Ax for quotation at the end of December 2008 (early planning...hehehe) so got the 2008 package price. Sorry to all ya!!

* Story Album (22 pgs with unlimited editing picture)
* 60 pcs 4R
* 3 pcs 8R
* unlimited picture in DVD
* 1or 2 PHOTOGRAPHERS
* free poster
* free gift (Ax nak sponsor kek hantaran)..hehhe, tq Ax
* outdoor (Ax x charge!!)

Ini semua adalah pakej 2008 coz pakej 2009 semua dah naik harga mengikut harga pasaran semasa...huhu

Bawah nie adalah hasil gambar CP:



2. Fotophactory (www.fotophactory.com)

Klu nak rasa kelainan, boleh hire women photographer nie. Nie mmg best friend Reena. FP diterajui oleh Weda & Ayu...Gambar-gambar FP boleh dikatakan unik-unik & kreatif.
Dari segi harga & gambar boleh lah melawat web FP. FP menekankan moment setiap gambar yg diambil. So hasilnya mesti cantik kan...

3. Artfiz (http://www.flickr.com/photos/artfiz/)

Hafiz nie kwn Reena gak...Gambar mmg cun, clean, kreatif & harga mak ai murah. Reena suka potrait gambar yg dia amik. Dia dulu graphic designer & now architecture student, so mmg kreatif lar. Bwh RM1.8k dah boleh dpt utk cover 3 event iaitu nikah, sanding/resepsi & bertandang. Nk tgk gambar dia, silalah melawat flickrs dia..Dia skrg amik gambar utk AF7. Tp delivery kena tanya dia brp minggu siap ye...



4. Pixelmedia (www.pixelmedia.my)

Ijad...Nie my official photog masa tunang. Gambar-gambar Ijad boleh tgk gambar I masa tunang dulu...Cantik & kreatif..

Nama-nama yg Reena senaraikan tidaklah segah nama SN, Kid Chan dan lain-lain. Tp gambar-gambar yg mereka ambil mmg best & berani lah Reena nak rekemen. Semuanya harga affordable...Sebenarnya ramai lg member yg Reena kenal tp malas plak nak menaip. So u all nak tgk gmbr2 bolehlah melawat fp/flickrs/web site mereka. Anything, nak tanya ke or nak no hp dorang ke, boleh tinggalkan komen/msg anda di blog Reena. End.

8 comments:

  1. sy pun tgh pening nk cr photogrpher area melaka... makk aiihhh mane nk cr ni

    ReplyDelete
  2. farhanna, klu x jumpa kat melak, carik jek kat area KL..most of the photographer rite now dia cover luar KL but of course extra charge lerr..huhu

    ReplyDelete
  3. berguna utk bride-to be yg blum jmpe photog lg..

    ReplyDelete
  4. wow..ade advertisement lg.bagus2...thanx for sharing!

    ReplyDelete
  5. Very pleased to come here.Your blog gives us a good feeling.Nice to meet you.Look forward to communicating with you.We want to invite you to our blog at any time you want.
    Have a wonderful day!

    http://www.china-cutter.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. thanks..sgt memerlukan link2 dan recommendation..uhuks..

    ReplyDelete
  7. hye..thanks for sharing....
    may i know how to contact hafiz...i think his works are really good..thank you so much
    hookup2u@gmail.com

    ReplyDelete
  8. thanks for the review.. i took Custompicture for my wedding too..yey

    ReplyDelete