Tuesday, August 18, 2009

My Solemnization Day...

Atas permintaan member2, saya upload beberapa keping gambar di sepanjang majlis pernikahan saya..

Ini gambar bersama Nurin (makeup artist) b4 majlis nikah...Nurin make up mmg x tebal. Reena suka coz mmg sesuai dgn majlis pernikahan. Yg paling best bab pipi mmg rosy...Reena decide nak pakai tudung ala Ct menggantikan veil yg Reena dah tempah. Wpun simple, Reena tetap suka gayakan tudung ala Ct berbanding pakai veil. Tudung tu beli di jalan TAR...puas Reena carik utk dipadankan dgn tudung Ariani Reena. Mmg susah nak cari kaler kuning...Di Ariani, tudung ala Ct RM200, tak berbaloi...last2 jumpa tudung nie di Jalan TAR yg berharga RM60. Klu yg simple2 cuma RM30.




Semasa majlis

Abang odw bersama my honey bunny :)

Cousin-cousin abang yang begitu happening


Sedang menunggu kedatangan Tok Kadi.
Ustaz nie mmg kelakar...mmg kelakar, x ingat plak lawak2 yg dia cakap masa tu...tp dia bagus. Cerita2 dan nasihat yg bersahaja dapat menghilangkan rasa gemuruh abang. Majlis berjalan dalam lebih kurang 45 minit...Alhamdulillah, dengan sekali lafaz kami selamat diijab kabul.

Cdt to CP. I really love this angle.

Perasaan cuak tetap ada...
Ustaz dah panggil2...

Khusyuk mendengar...

Gambar dari CP (my official photog)..Hehe, sempat lagi menyengih..(Sorry hobiku mmg ambik gambar)

Abang sedang sujud syukur

Bersama hantaran...Thanks to Weda n Wana yg membantu...Seronok bersama kan malam tue menyiapkan hantaran.

Majlis dah selesai...

My sis dengan geng ntah apa-apa nya...

Walaupun 3 minggu telah berlalu, mmg majlis nikah tetap menjadi kenangan paling manis dalam hidup. Reena akan memblogkan diri utk upload gambar2 dan tips kepada brides2b...

15 comments:

  1. owhh...i jumpe nurin ari tu lepas die make-up u lah yer...hihi...anyway sgt canteek...

    ReplyDelete
  2. first time nak komen. erm. sukalah. sesi nikah yang SANGAT SIMPLE. especially baju dan tudung itu. sukaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. cantik la reena..walaupun simple tp sngt nice..make up cantik..suke tgk

    ReplyDelete
  4. ::i firstime komen..suka ngan ur idea bout wedding..give me idea..::

    ReplyDelete
  5. tahniah buat reena..

    kamu mmg sangat cantik n ayu di hari pernikahanmu..

    ReplyDelete
  6. skali lagi jeles dgn tudung yg terletak chantek :D

    ReplyDelete
  7. sangat cantikla puan rina ..make up totaly superb ..natural dah memang kena pada orgnye yg cantik juga ..bagus juga cadangan rina tue pakai tudung ala ct berbanding veil saya masih lagi tercari-cari nak pakai veil or tudung ala ct coz time nikah sume suruh pakai tudung hehehehe

    ReplyDelete
  8. rina, congrats!sgt santek and tudung tu tak boleh tahan tengok..hasil kerja nurin sgt puas hati kan rina? :) sy suka rasa nak main mekap² sekali lagi dgn nurin..hihi

    ReplyDelete
  9. bestkan majlis2 kawin.rase nak ulang setiap thn..huhuhu..sedeynye dah berlalu.

    ReplyDelete
  10. just drob by.. congrats.. u look sooo gorgeous !

    ReplyDelete
  11. diyana, oh ye ke..kebetulan plak ye..

    ReplyDelete
  12. cantek sgt pn reena.. nampak elegant juga. congrats ya. selamat berpuasa bersama suami tersayang..

    ReplyDelete